Paula-Bonet_2-1-1.jpg

Paula Bonet

 

Paula Bonet (Vila-real, 1980)
Llicenciada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València, completa la seva formació a Santiago de Xile, Nova York i Urbino.
El seu treball es centra en la pintura a l’oli, el gravat i la il·lustració. Ha exposat a Barcelona, Madrid, Oporto, París, Londres, Bèlgica, Urbino, Berlín, Santiago de Xile, València, Miami i Mèxic.
La seva obra, carregada de poesia i bolcada en les arts escèniques, la música i la literatura, culmina amb la publicació de diferents llibres dels que és autora tant del text com de la imatge. “Qué hacer cuando en la pantalla aparece The End” (Lunwerg, 2014) , “813” (La Galera, 2015) –un homenatge a l’obra i a la figura del director francès François Truffaut- i “La Sed” (Lunwerg, 2017) -un llarg poema en clau feminista-, són els seus projectes més coneguts.
L’abril de 2017 publica “Quema la memoria” (Lunwerg), un cançoner il·lustrat on el seu univers es fon amb el del cantautor The New Raemon en l’aniversari dels seus 10 anys de carrera. El juny del mateix any s’edita “Escribe con Rosa Montero“, un quadern publicat per Alfaguara on l’escriptora dóna les claus per a aprendre a escriure ficció.
El març de 2018 publica “Por el olvido” (2018, Lunwerg), un cant d’amor a la literatura i a l’amistat, a Roberto Bolaño i la seva novel·la “Los detectives salvajes”, un treball a quatre mans amb l’artista Aitor Saraiba que no s’ha d’entendre com un text de Bolaño il·lustrat: és la recerca de l’autor de “2666” i “Putas asesinas”, però també la caça de la seva ombra errant.
Actualment es troba treballant en “Roedores | Cuerpo de embarazada sin embrión“(Literatura Random House, 2018) i en les pintures per a “El año del pensamiento mágico” (Literatura Random House, 2019) de Joan Didion.”Roedores | Cuerpo de embarazada sin embrión” és un llibre amb format de diari acompanyat d’un animalari pintat en el qual s’intenta comprendre la corporeïtat de l’absència per il·luminar una d’aquestes construccions aixecades entre tenebres per tantes i tantes dones. “Roedores | Cuerpo de embarazada sin embrión” dona veu al silenci, trenca un tabú i normalitza una realitat tan comú com la de l’avortament espontani.

Web
Facebook
Instagram