EngARTjolats

Una exposició de Montana Colors

Aquesta mostra és producte d’una selecció d’obres del fons d’art de Montana Colors, duta a terme pel seu fundador Jordi Rubio i Rocabert juntament amb el Responsable de Cultura de la marca Marc Mascort i Boix.

El títol sota el qual llueix aquest conjunt d’obres, remet d’una banda al context on són exposades, el Centre Penitenciari d’Homes de Barcelona altrament coneguda com La Model, i d’altra banda, a la voluntat de part de la societat de veure engarjolats – o si més no posats en mans de la justícia – als seus autors i, en conseqüència, a tots els writers, graffiters i a tots aquells que fan de l’espai públic el seu llenç, tot titllant de mers vàndals els artistas i graffiters que omplen les parets, persianes, mobiliari urbà i el transport propi de l’espai públic.

De vegades amb murals, de vegades amb peces de graffiti, de vegades amb una mixtió de tot plegat, s’articula un exercici de llibertat d’expressió, sovint de caràcter polític: i és que ara més que mai, cal dir que la neutralitat de l’espai públic és sinònim de la mort de l’espai públic. Així doncs, la tutela de l’espai públic és sinònim de la mort de la societat civil.

EngARTjolats parteix d’una visió global d’aquest fenomen, que s’escau i deixa una acolorida empremta arreu del món, a cada ciutat, a cadascun dels sistemes de metro i ferrocarrils, eixos viaris i, cada cop més, també en entorns més propers al medi rural, fins ara no tan concorreguts ni recurrents pels artistes de l’aerosol, també anomenats avui en dia street artists.

La selecció d’artistes – tots ells molt exitosos en l’actualitat i tots volgudament del gènere masculí, atés que La Model era un centre penitenciari destinat als homes – esdevé prou heterogènea, reflecteix estils que van més enllà del graffiti i l’art urbà, sense obviar que en tots els casos la seva escola ha estat l’espai públic, la nit i el delicte.

La mostra comprén obres d’autors com ara Os Gemeos (São Paulo, Brasil), Mr. Kern (Bordeus, França), Anti Drip (Regne Unit – Holanda), Aryz (Cardedeu, Catalunya), Belin (Linares, Espanya), Fasim (Barcelona, Catalunya), Jamer (Tesalònica, Grècia), Muretz (São Paulo, Brasil), Popay (paris, França), Sebas Velasco (Burgos, Espanya), Sainer (Lodz, Polònia), Bodé (Utica, Nova York, EEUU), Dran (Toulouse, França), Enric Sant (Barcelona, Catalunya).


http://2018.usbarcelona.com/wp-content/uploads/2018/09/unnamed-2-1.jpg

ORGANIZA


http://2018.usbarcelona.com/wp-content/uploads/2015/12/rebobinart-1.png

SPONSOR


http://2018.usbarcelona.com/wp-content/uploads/2015/12/mtn.png

© Copyright Ús Barcelona 2018 · All rights reserved