Ús Barcelona és un festival organitzat per Rebobinart amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, i compta amb la coorganització de Mediaurban i Mediapro en l’edició d’enguany. El festival té com a objectiu rescatar el valor d’espais en desús dotant-los de nova vida i de nous usos a través de l’art urbà i de la participació de la ciutadania.

L’art és un dinamitzador natural de l’espai públic i té la capacitat de donar vida i dignitat a aquests espais buits. A partir de l’art, la participació ciutadana, la innovació social, la creativitat i l’experimentació es creen sinèrgies transformadores que aporten un valor d’ús pràctic però, sobretot, simbòlic i emocional, recuperant la identificació de la ciutadania amb els espais en desús dels seus barris.

La primera edició va tenir lloc l’1 de febrer de 2014 a l’antic solar del Mercat dels Encants Vells de Barcelona. El carrer Pere IV va acollir l’edició del 2015, celebrada el 9 i 10 de maig, i Can Ricart la del 2016, que va obrir el 5 de novembre les seves portes per primera vegada en 10 anys. L’any passat el festival es va instal•lar el 15 de juliol a un antic solar del Poblenou que serà reconvertit en hort urbà pròximament. Amb més de 33.000 visitants, el festival Ús Barcelona es consolida com una cita de marcat interès per a la ciutadania destacant com una proposta única en el seu perfil dins de la programació cultural de la ciutat comtal.

ANYS PASSATS

2014 & 2015 & 2016 & 2017

ORGANIZA


http://2018.usbarcelona.com/wp-content/uploads/2015/12/rebobinart-1.png

SPONSOR


http://2018.usbarcelona.com/wp-content/uploads/2015/12/mtn.png

© Copyright Ús Barcelona 2018 · All rights reserved