Rutes d’Ús Barcelona

Després de l’èxit de convocatòria de les rutes de la passada edició d’Ús Barcelona repetim les rutes gratuïtes destinades a tots aquells ciutadans que vulguin conèixer de més aprop l’art de la ciutat. Ús Barcelona pretén difondre el talent local que dia rere dia omple de color els carrers dels diferents barris de la ciutat i ho vol fer a través de rutes pensades amb el fi d’acostar-se a l’art des d’una perspectiva local i per un públic local, fet poc freqüent en les rutes d’art urbà, sovint tant orientades al turisme. A més a més, enguany, aprofitant la privilegiada ubicació del Festival a l’Esquerra de l’Eixample, oferirem rutes històrico-culturals pels millors racons del barri.

Les rutes s’oferiran gràcies a la col·laboració amb organitzacions culturals expertes en la realització de rutes culturals i d’art urbà.

Informació pràctica:

Les rutes tenen diferents horaris, durades i capacitats.

JA NO TENIM PLACES


Divendres 5 d’octubre a les 18:00

BE LOCAL TOURS


http://2018.usbarcelona.com/wp-content/uploads/2016/10/follow-the-bat-logo-160x160.jpg
Explicación de la ruta

RUTA D’ART URBÀ AL RAVAL

El Raval és un dels barris de concentració de l’escena artística alternativa de Barcelona. Descobreix tots els secrets de les millors obres d’art urbanes començant a la Plaça de Catalunya i acabant a les 3 Xemeneies, espai conegut per tots els artistes i grafiters de la ciutat.

Dissabte 6 d’octubre a les 10.30

KIDS&CAT


http://2018.usbarcelona.com/wp-content/uploads/2016/10/logo-header-160x95.png
RUTA FAMILIAR I TALLER D’ART URBÀ

Descobreix l’art urbà del Poblenou

Vine a conèixer la ruta interactiva de Kids&Cat per a tota la família!
Recorrerem els carrers del barri del Poblenou per aprendre a entendre l’street art en la seva vessant de projecte social. A l’equip de Kids&Cat els guia la manera d’entrendre l’art urbà de Rebobinart, que fa molts anys que vetlla perquè els artistes urbans puguin disposar d’espais de creació on treballar de manera legal. Alhora aprenen de projectes tant bonics com el de “Murs lliures“ o “Dóna la cara per la teva ciutat“, que miren d’acostar l’art urbà al barri i a la gent, fent que tothom hi pugui participar i involucrant els veïns i les veïnes del barri.

Al final de la ruta, podreu gaudir d’un taller familiar d’art urbà, on pares i fills pugueu deixar-vos anar en un espai creatiu condicionat i on pugueu entrar en contacte amb les diferents tècniques de pintar amb esprais.

Diumenge 7 d’octubre a les 11:00

El Globus vermell


http://2018.usbarcelona.com/wp-content/uploads/2016/10/el_globus_vermell-logo-06-500-160x160.png
Explicación de la ruta

RUTA PER L’ESQUERRA DE L’EIXAMPLE

Ruta gratuita de 2h30′ de durada, en català.

L’Esquerra de l’Eixample, malgrat ser un barri amb una alta densitat de població, usos i trànsit, disposa d’una gran varietat d’espais públics: jardins interiors d’illa, sí, però també places, passatges, el recinte de l’Escola Industrial, l’avinguda Roma, l’avinguda Josep Tarradellas… i, en un futur esperem que no massa llunyà, part dels terreny de l’antiga presó Model.

L’itinerari proposat recorre alguns interiors d’illa i dóna a conèixer les dones que li donen nom, moltes d’elles lluitadores pels drets de les dones i compromeses amb el progrés social.
Alhora, el recorregut passa per altres espais singulars per descobrir el passat del barri i per albirar els canvis que arribaran en un futur més proper (antiga Presó Model, avinguda Roma) o més llunyà (la implantació del projecte de les Superilles).

Dissabte 6 d’octubre a les 11:00

TACATA


http://2018.usbarcelona.com/wp-content/uploads/2016/10/IMG-ruta-TACATA-1-160x160.jpg
Explicació de la ruta

Acció, Reacció, Art i Expressió

Guerra, repressió, convenció, obligació. Defensa, reacció, protesta, llibertat d’expressió. Aquesta és una ruta per Ciutat Vella per trovar les pintades, els graffitis i els murals d’uns i altres, que ens parlen del passat i el present, d’injustícies, de reparacions, de denúncies i de missatges d’aquest i d’altres temps.

ORGANITZA


http://2018.usbarcelona.com/wp-content/uploads/2015/12/rebobinart-1.png

SPONSOR


http://2018.usbarcelona.com/wp-content/uploads/2015/12/mtn.png

© Copyright Ús Barcelona 2018 · All rights reserved