Jail Lab

Del 2 al 7 d’octubre

Jail Lab és una finestra cap al passat i el futur de La Model, per descobrir d’una manera innovadora el desplegament de la seva història. Seeway, UIC i Elisava generaran intervencions artístiques a l’interior del recinte de la presó generant un escenari de reflexió al voltant d’aquest emblemàtic espai de la ciutat que després de 113 de foscor ara emprèn nous camins.

SEEWAY


http://2018.usbarcelona.com/wp-content/uploads/2018/07/foto-perfil-seeway-1.jpgLa proposta de Seeway pretén traslladar al visitant una experiència de la presó des de la perspectiva d’un pres. Una instal·lació que a nivell sensorial i visual vol traslladar a l’usuari el sentiment d’incertesa,  de por i de pèrdua de la identitat que genera l’ingrés a la presó. L’anul·lació de la llibertat derivada de viure reclòs i aïllat de la societat i l’esperança davant la possibilitat de sortir de la presó seran els eixos fonamentals de l’experiència que Seeway ens proposa.

ELISAVA


http://2018.usbarcelona.com/wp-content/uploads/2018/07/Logo_Elisava_vertical-1.jpgElisava presenta dues intervencions centrades en les condicions en què els presos vivien a La Model.

Room for One pretén reflexionar sobre la situació d’extrem amuntegament que van viure els presos de La Model durant molts temps. Your Text Here aborda, d’altra banda, la necessitat que tenien els reclusos d’expressar la seva individualitat a través de la creació artística convertint els murs pesats i angoixants de les cel·les en un espai on exercir la seva llibertat d’expressió.

UIC Barcelona


http://2018.usbarcelona.com/wp-content/uploads/2018/07/logo_uicb_pral.jpgA través de la visió de 20 joves estudiants, l’Esarq UIC vol plantejar una profunda reflexió sobre el futur de La Model. Un exercici que intenta redimir  la seva història des d’una perspectiva urbana, social i tipològica sense caure en la banalització de l’edifici ni dels espais que el configuren.

ORGANITZA


http://2018.usbarcelona.com/wp-content/uploads/2015/12/rebobinart-1.png

SPONSOR


http://2018.usbarcelona.com/wp-content/uploads/2015/12/mtn.png

© Copyright Ús Barcelona 2018 · All rights reserved